BeatRotate

Twee creatieve geesten komen samen tot ideeën en resultaten die je in je eentje niet bereikt. De inspiratie die andermans creativiteit kan geven is onvervangbaar. Het BeatRotate project is op dit principe gebaseerd door een groep creatievelingen elkaars werk te laten bewerken en remixen.

Het project bestaat uit een aantal rondes, een ronde bestaat uit 2 of meer fases. In de eerste fase maakt aantal componisten/producers elk afzonderlijk een opzet van een track. Elke opzet wordt ingeleverd bij Harmen Sipkema, die als regisseur/organisator functioneert, en vervolgens anoniem aan een andere producer doorgegeven. Vanaf dat moment kan de volgende producer ermee doen wat hem goed of nodig lijkt. Dat kan betekenen dat er een baslijntje wordt aangepast, maar dat kan bijvoorbeeld ook betekenen dat alleen de bassdrum overblijft en de rest in de vuilnisbak verdwijnt. Met deze mogelijkheid is elke deelnemende producer akkoord gegaan.

Het resultaat: enthousiaste en productieve deelnemers en, wat nog interessanter is, creatieve, geinspireerde beats en tracks

Scroll to Top